Forebyggelse af rygsmerter

Årsagen til smerter er mange, men tre faktorer har stor betydning for holde smerter på afstand.

Motion, kost og holdning. Samspillet af disse 3 elementer er vigtig for at få en stærk ryg, der kan bære kroppens vægt en hel dag.

Styrketræning er godt til at styrke muskler og væv, og holde kroppen fit. Herved mindskes risikoen for overbelastningsskader – såvel foran skærmen som i dit aktive liv. Det kan være en fordel, hvis du døjer med smerteproblematikker, at søge professionel hjælp hos en fysioterapeut, for at sikre optimal udførsel og træning. Generelt er du også godt hjulpet på vej med jævnlige løbeture eller anden pulstræning.

Fornuftig kost er din energi til kroppen, og den er vigtig for at sikre din sundhed, dit fysiske og psykiske overskud samt skabe byggestenene for en stærk krop.

Din krops muskler er med til at sikre en god holdning. Er du for inaktiv er risikoen for at du får en dårligere holdning over tid større. En god stol er selvfølgelig med til at give dig gode betingelser for en god siddestilling, men gennem motion, styrketræning og sund kost får du meget hjælp fra din krop til at opretholde en bedre holdning.

info

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *